X_d_200.png

Підбір дріжджів

Порадьте, як правильно підібрати дріжджі  для  хлібобулочних виробів в умовах малого хлібопечення?

 

При  виборі виду дріжджів в першу чергу слід враховувати метод тісто ведення, який Ви використовуєте або плануєте використовувати:

-          При використанні інтенсивних технологій тістоприготування і дріжджі слід застосовувати більш активні  - «Екстра» чи «Ефект +15%»;

-          Якщо  Ви прихильник класичних опарних методів, радимо використовувати дріжджі пресовані львівські або дріжджі «Ефект+15%» у відповідному дозуванні (зменшити орієнтовно на 15% від дозування звичайних пресованих).

Якщо Ваше підприємство щойно починає працювати, виготовляє невеликі партії хлібобулочних виробів або недостатньо добре оснащене (Ви не маєте холодильної камери), тоді краще використовувати дріжджі сухі. Вони не потребують зберігання при низьких температурах, як пресовані і зберігаються набагато довше – 1 рік.

 

Повернутись до консультацій