Житньо-пшеничний хліб
Порадьте,будь-ласка, яким чином в умовах мініпекарні швидко та якісно приготувати запашний житньо-пшеничний хліб?
Найкращий спосіб приготування житньо-пшеничних сортів хліба – з використанням натуральних заквасок. Але цей спосіб доцільно використовувати, якщо:
- підприємство працює цілодобово;
- замовлення на житньо-пшеничний хліб є постійними в однакових кількостях.
Тоді витримується періодичність відбору та підживлення закваски та її кислотність, що дуже важливо для якості продукції.
Як правило, ці умови на малих підприємствах витримати складно, тому міні-пекарні для виробництва житньо-пшеничних сортів хліба використовують підкислювачі(так звані сухі закваски). В нашому асортименті це – ВІТАПАН Екстра, покращувач-підкислювач. Його дозування залежить від співвідношення житнього та пшеничного борошна і розраховується по кількості житнього борошна за формулою:
- %житнього борошна/65,
тобто якщо вміст жита 40%, то кількість ВІТАПАН Екстра – 40/65=0,615 (кілограмів на 100кг суміші пшеничного та житнього борошна).
Використання ВІТАПАН Екстра дозволить Вам готувати житньо-пшеничні сорти хліба однофазним методом, надасть виробам приємний смак та аромат та гарантує отримання сухої еластичної м’якушки з рівномірною пористістю.