pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Рогалики

Тісто:

800г (5 скл.) борошна пшеничного в/г

42 г львівських дріжджів («Формула 42»)

300 г (1,5 скл.) молока

1 ч. л. солі

100-120 г цукру

100 г маргарину

3 яйця

1 пакет ванільного цукру

1 яйце для змащування

цукрова пудра

 

Начинка:

Будь-яка - фрукти, мак, повидло, згущене молоко.

 

Борошно просіяти, дріжджі розвести у молоці, додати сіль, цукор, яйця, ванільний цукор та місити тісто. Наприкінці додати маргарин та ретельно вимісити тісто, щоб не прилипало до рук. Накрити, залишити в теплому місці на 40-50 хв.

 

Коли тісто підійде, поділити його на три частини, кожну з них округлити та розкатати діаметром 30 см. Розрізати на 16 трикутників, на широкий край кожного покласти начинку та скрутити рогалик. Покласти на змащений олією (чи застелений папером для випічки) лист. Накрити, поставити в тепле місце на 50-60 хв.

 

Перед випічкою змастити яйцем, пекти при температурі 210-220 градусів протягом 20-25 хв. Після випічки посипати цукровою пудрою.

 

Смачного!

 

Рецепти