pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Фокачча

1 кг пшеничного борошна в/г

100 г львівських пресованих дріжджів

6-7 помідорів середньої величини

100 г оливкової олії

400 г маслин

2 ч. л. цукру

1,5 ч. л. солі

1 ч. л. перцю меленого

300 г води

50 г маргарину

100-150 г твердого сиру

5-6 зубців часнику

суміш ароматних трав

 

З помідорів зняти шкірку, порізати на шматочки, додати 2-3ст.л.оливкової олії, спеції (частина солі, подрібнений часник, перець мелений) та потушкувати до готовності. Охолодити.

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді. Борошно просіяти. Замісити тісто з усієї кількості води, дріжджів, борошна, цукру, солі, помідорів, подрібненого часнику, ½ частини твердого сиру(потертого на грубій терці). Наприкінці замісу додати маргарин, ретельно вимісити , щоб тісто не прилипало до рук. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 50-60хв.

 

Коли тісто підійде, розкачати його в пласт товщиною1,0-1,5см, покласти в змащену олією невисоку форму. На поверхню тіста рівномірно  вилити решту оливкової олії і добре попритискати тісто пальцями. Тоді накрити рушником і поставити в тепле місце на 40-50хв.

 

Перед випічкою виріб посипати сумішшю ароматних трав ( базилік, петрушка, кріп, розмарин, чабер, червоний перець), втиснути маслини  та посипати потертим твердим сиром. Пекти при температурі 220-230°С протягом 25-30хв.

 

Смачного!

 

Рецепти