pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Булочки з начинкою

Тісто:

700 г борошна,

30-35 г львівських дріжджів пресованих або 1 пакетик (12 г) сушених дріжджів,

1/2 чайної ложки солі,

1/2 склянки цукру, 125 г маргарину,

1 склянка молока, 4 яйця.

 

Начинка:

1/2 склянки нарізаних

грецьких горіхів,

1/2 склянки родзинок,

1 чайна ложка порошку кориці,

1/2 склянки цукру,

2 столових ложки розтопленого

вершкового масла.

 

Дріжджі пресовані розвести в теплому молоці. Якщо використовуються сушені дріжджі – їх потрібно перемішати з борошном. Маргарин розтопити.

 

Борошно просіяти, вилити дріжджі, решту молока, додати сіль, розтертих з цукром 3 яйця, ванільний цукор і місити тісто. Наприкінці додати теплий маргарин і ретельно вимісити, щоб тісто не прилипало до рук. Накрити і поставити на 50-60 хв. в тепле місце, щоб підійшло.

 

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі, поділити його на дві частини. Кожну з них розкачати в прямокутний пласт товщиною 0,5-1 см, змастити розтопленим маслом і рівномірно посипати цукром, змішаним з корицею, горіхами та родзинками. Щільно згорнути тісто у вигляді рулета і добре защіпати краї тіста. Розрізати рулет на частинки довжиною 3-4 см, скласти на змащений олією лист для випічки, накрити і залишити в теплому місці на 40-50 хв.

 

Перед випічкою поверхню змастити яйцем і пекти в нагрітій до 210-220°С духовці протягом 15-20 хв.

 

Смачного!

 

Рецепти