Булочки з начинкою
Тісто:
700 г борошна,
30-35 г львівських дріжджів пресованих або 1 пакетик (12 г) сушених дріжджів,
1/2 чайної ложки солі,
1/2 склянки цукру, 125 г маргарину,
1 склянка молока, 4 яйця.
Начинка:
1/2 склянки нарізаних
грецьких горіхів,
1/2 склянки родзинок,
1 чайна ложка порошку кориці,
1/2 склянки цукру,
2 столових ложки розтопленого
вершкового масла.
Дріжджі пресовані розвести в теплому молоці. Якщо використовуються сушені дріжджі – їх потрібно перемішати з борошном. Маргарин розтопити.
Борошно просіяти, вилити дріжджі, решту молока, додати сіль, розтертих з цукром 3 яйця, ванільний цукор і місити тісто. Наприкінці додати теплий маргарин і ретельно вимісити, щоб тісто не прилипало до рук. Накрити і поставити на 50-60 хв. в тепле місце, щоб підійшло.
Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі, поділити його на дві частини. Кожну з них розкачати в прямокутний пласт товщиною 0,5-1 см, змастити розтопленим маслом і рівномірно посипати цукром, змішаним з корицею, горіхами та родзинками. Щільно згорнути тісто у вигляді рулета і добре защіпати краї тіста. Розрізати рулет на частинки довжиною 3-4 см, скласти на змащений олією лист для випічки, накрити і залишити в теплому місці на 40-50 хв.
Перед випічкою поверхню змастити яйцем і пекти в нагрітій до 210-220°С духовці протягом 15-20 хв.
Смачного!