pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Паска Львівська

Тісто:

7 скл. борошна в/г

70 г. львівських дріжджів пресованих

1 ч. л. солі

2 скл. молока

8-10 яєць

250 г цукру

250 г. масла

1 пакетик ванільного цукру

50г. коньяку

шкірки лимона і апельсина

 

Половину борошна перемішати з розчиненими в теплому молоці дріжджами і залишити, щоб розчина підійшла. Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю. Шкірки лимона і апельсина дрібно порізати. До розчини додати коньяк, яєчну суміш, нарізані шкірки, решту борошна і місити тісто.

Наприкінці додати розтоплене масло і дуже добре вимісити. Накрити, залишити, щоб тісто підійшло.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2 рази, поділити його і викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хв., щоб тісто підійшло.

Поверхню змастити жовтками. Випікати при температурі 180-200оС протягом 30-60 хв.(залежно від маси виробу).

Смачного!

 

Корисні поради

 •    тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .

•    тісто для паски любить тепло і боїться протягів.

•    тісто повинно підходити три рази :

перший раз підходить розчина;

другий – коли додали всі продукти;

третій – коли тісто виклали в форми.

•    форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.

•    перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.

•    цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.

 

Рецепти