pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Паска з корицею

Розчина:

500 г борошна в/г

1 пачка дріжджів «Формула 42»

2 скл. молока

 

Тісто:

750 г борошна в/г

0,5 пачки дріжджів «Формула 42»

1 ч. л. солі

1 скл. молока

200 г масла або маргарину

6 яєць

1,5 скл. цукру

0,5 ч. л. кориці

 

 

Борошно просіяти. Дріжджі розвести в теплому молоці. Масло нагріти, але не топити.

Замісити розчину, накрити і поставити в тепле місце на 1,5 –2 год.

Яйця розтерти з цукром і вилити в розчину, додати сіль, решту борошна, дріжджів і молока. Місити тісто. Наприкінці додати масло і корицю, ретельно вимісити. Накрити і поставити на 60-70 хв., в тепле місце.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2-2,5 рази, поділити його на шматки і викласти в форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Залишити тісто ще на 60-70 хв., щоб  добре підійшло. Змастити поверхню збитим яйцем і пекти в духовці при температурі 190-200 оС протягом 30-60 хв.(залежно від величини форми і маси тіста в ній).

Паски витягнути з форм, поверхню змастити яйцем і присипати декоративною посипкою.

Смачного!

 

Корисні поради

 •    тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук.

•    тісто для паски любить тепло і боїться протягів.

•    тісто повинно підходити три рази :

перший раз підходить розчина;

другий – коли додали всі продукти;

третій – коли тісто виклали в форми.

•    форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.

•    перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.

•    цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.

 

Рецепти